De Russische Dwerghamster

Er zijn vier soorten dwerghamsters, De Russische dwerghamster, de Campbelli dwerghamster, de Roborovski dwerghamster en de Chinese dwerghamster. Ik zal je in dit artikel alles vertellen wat je wil weten over de Russische dwerghamster.

De Russiche Dwerghamster

De Russische dwerghamster word het meest gehouden en komen oorspronkelijk uit het zuidwesten van Siberië en Oost-Kazachstan. De wetenschappelijke naam voor de Russische dwerghamsters is Phodopus Sungorus

De Levenswijze

Russische dwerghamsters leven over het algemeen in paren of soms alleen. Alleen als het erg koud is zie je ze soms in groepen  bij elkaar. Het kan problemen opleveren als je de Russische dwerghamster met meerdere tegelijk houd. De voeding bestaat hoofdzakelijk uit kleine zaden, kruiden of insecten. Overdag zijn de hamsters  ook een tijdje actief maar komen ‘s nachts pas echt tot leven. Ze houden van menselijk contact en raken snel gewend en vertrouwd aan hun baasje.

Het Uiterlijk

De bovenkant van de vacht van het lichaam van de hamster is grijsbruin met een zwarte streep over de lengte van zijn ruggetje. Sommige soorten zijn wat lichter van kleur dan andere en weer andere worden in de winter wit of krijgen dan witte vlekjes. Ze hebben een heel kort staartje. Andere kleuren die voorkomen  zijn: licht parelgrijs, blauwe wildkleur, bont, gele wildkleur en mandarijn.

Wat feitjes

De lengte verschilt van 80 tot 100 millimeter en het gewicht van 35 tot 45 gram. Ze zijn met 28 dagen al geslachtsrijp en de draagtijd is ongeveer 21 en kunnen 2 tot 10 jongen krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Soorten Hamsters met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>