Waarom een hamster aanschaffen

Het aanschaffen van een hamster

Hamsters zijn kleine  zachte beestjes met  lieve kraaloogjes en een kort staartje, daarom zijn hamsters in de ogen van kinderen en ook van heel veel volwassenen een bijzonder populair huisdier. Het besluit van het aanschaffen van een hamster is daarom voor veel mensen snel genomen. Daarbij komt dat hamster in tegenstelling tot andere grotere huisdieren een aantal voordelen hebben.

Ze zijn geschikt als je nog nooit een huisdier hebt gehad, de kosten voor het aanschaffen van een hamster zijn vrij laag, de huisvesting van een hamster neemt weinig plaats in je huis in beslag en de voeding van een hamster is meestal erg goedkoop. Ook hoeven hamsters niet uitgelaten te worden net als bijvoorbeeld een hond.

Een mooie bijkomstigheid is dat kinderen, maar ook volwassenen leren omgaan met levende dieren en dat ze respect moeten hebben voor elk levend wezen.

Als je er voor zorgt dat de hamster in alle basisbehoeftes word voorzien dan heeft u een stukje natuur in huis waar u erg van kunt genieten.

Hamsters zijn, als ze niet aan het genieten zijn van hun rust, ijverig bezig met graven, het aanleggen van een voedselvoorraad en het maken van een nest, erg leuk om naar te kijken dus. Graven is overigens een van de lievelingsbezigheden van een hamster. Ze kunnen dan ook diepe en lange gangen graven.

Oftewel, als je overweegt een hamster aan te schaffen zal het diertje u veel vermaak oplveren.

 

Dit bericht is geplaatst in De aanschaf van een hamster met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>